tisdag, februari 16, 2010

KOM IHÅG!

att baka semlor någon dag....MASSOR med semlor.


Ingredienser:
15-20 st

100g smör
3 dl mjölk eller hälften grädde hälften mjölk
75 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
1 tsk kardemumma
1 liter mjöl
ägg till pensling

Gör så här: Smält fettet och häll i mjölken. Smula sönder jästen i en degbunke. Blanda i salt, socker, kardemumma, ägg och det fingervarma degspadet. Tillsätt hjorthornssaltet och mjölet och arbeta degen smidig. Jäs i 10 min. Baka ut runda bullar som får jäsa upp ordentligt på en plåt. Pensla med ägg och grädda dem i 250 graders värme i 5 -10 min. Fyll semlan med mycket mandelmassa och grädde, pudra på florsocker. Semlorna går utmärkt att frysa och plocka fram och fylla när de ska ätas.



fan....jag kommer bli smällfet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar