Ingredienser:
15-20 st
100g smör
3 dl mjölk eller hälften grädde hälften mjölk
75 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
1 tsk kardemumma
1 tsk kardemumma
1 liter mjöl
ägg till pensling
Gör så här: Smält fettet och häll i mjölken. Smula sönder jästen i en degbunke. Blanda i salt, socker, kardemumma, ägg och det fingervarma degspadet. Tillsätt hjorthornssaltet och mjölet och arbeta degen smidig. Jäs i 10 min. Baka ut runda bullar som får jäsa upp ordentligt på en plåt. Pensla med ägg och grädda dem i 250 graders värme i 5 -10 min. Fyll semlan med mycket mandelmassa och grädde, pudra på florsocker. Semlorna går utmärkt att frysa och plocka fram och fylla när de ska ätas.
fan....jag kommer bli smällfet.
fan....jag kommer bli smällfet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar